#1 2007-09-13 10:22:18

admin
Administrator

jak wytrzymać w szkole po wakacjach?

pytanie niby proste, ale nie każdy potrafi łatwo przestawić się z trybu wakacyjnego na szkolny. Jak wy sobie z tym radzicie? Czy nauczyciele pomagają wam bezstresowo wejść w nowy szkolny rytm?

#2 2007-10-01 18:58:01

bernatka17
uczeń
Od: Sanok

Re: jak wytrzymać w szkole po wakacjach?

oj cieżko było... ale dla chcącego nic trudnego.. jesli chcesz sie przyzwyczaic to sie przyzwyczaisz... ja mam przekichane bo przez wakacje spało sie do 10 czasem dłużej a teraz na 7:10 do szkoły... masakra!! ale idzie sie przyzwyczaić... a nauczyciele wspierają nas... jestem w maturalnej klasie to bywa roznie... jedni podtrzymują na duchu a inni stresują i strasza maturą bo myśla ze to motywuje.. ale to wcale nie jest dobra motywacją..  ;(( to zniechęca... ;(( ale mysle ze nie bedzie źle...

...:::spadam,jaka zabawa,jaki tu spokój równowaga... a może to mój chory sen!?:::...

#3 2007-10-13 23:05:02

mika
żak

Trudno sie przestawić, uczę się zaocznie więc i tak nie jest tak źle, ale znowu mam zaochane weekendy. W tygodniu zaś mam mnóstwo innych spraw na głowie. Dopiero października a ja juz mam stosy prac zaliczeniowych do oddania. Najgorsze jest to, że teraz nawet w weekend nie moge dłużej pospać, bo o 5.30 budzik wyrywa mnie z pięknego snu....Ale nie jest tak źle...trzeba sie przyzwyczaić. A nauczyciele? Cóż, oni tez muszą wrócic do szkolnego harmonogramu. Nawet nam pomagają, starają sie nie zanudzać nas, więc przesyłają sporo materiałów na platformę edukacyjna, a dzięki temu weekend w szkole jest lżejszy. Plus końca wakacji jest tez taki, ze znowu można sie spotykać z kolegami i koleżankami z grupy, wyjść gdzieś razem itp. A straszenie egzaminami końcowymi to dla mnie motywacja. Jeden z nauczycieli najechał na poprzednim semstrze na moją ambicję i teraz uczę się na dwóch kierunkach. Troche trudno to pogodzić, ale nie jest tak źle, bo nauczyciele idą mi bardzo na ręke. Np. jak jest ten sam zakres materiału to nie musze drugi raz zdawać tego samego egzaminu, nie patrzą też na moja frekwencję- a ucze się w jednej szkole i zjazdy i zajęcia są w tym samym czasie. Szkoła może byc ok, jeśli ktoś tego chce.

#4 2010-03-01 14:33:28

piesek_leszek
żak

jak wytrzymać w szkole po wakacjach? boże, a jak wytrzymać w szkole przed wakacjami???

Stopka forum